planimetria
xzs: A)
kąt ostry równoległoboku jest równy 60 stopni.odległości punktu przecięcia przekątnych
równoległoboku od jego boksów są odpowiednio równe 2 i 1 oblicz a) pole równoległoboku
b)długość jego przekątnych
B)
na trójkącie Abc o polu 8 opisano okrąg . Z punktu P lezącego na prostej AB poprowadzono
styczną do okręgu w punkcie C.Oblicz długość odcinków Ab i PB jeżeli PC=4 oraz sinus kąta APC
równa sie 23
2 lut 21:56
Artur z miasta Neptuna:

a)
wzór na pole równoległoboku = a*h ... (gdzie h = 2*1 = 2) ... P = 2a
| h | | h√3 | | √3 | |
sin 60 = |
| −> b = |
| = |
| |
| b | | 6 | | 3 | |
pole równoległoboku = 2* pole trójkąta z wysokością
2 i podstawą 'b' + 2* pole trójkąta z
| 2b | | a | |
wysokością 1 i podstawą 'a' = 2* |
| + 2* |
| = 2b + a |
| 2 | | 2 | |
więc masz, że:
| √3 | | 2√3 | |
2a = 2b + a ⇔ a = 2b = 2* |
| = |
| |
| 3 | | 3 | |
wyliczenie długości przekątnych pozostawiam Tobie
3 lut 11:02
hwdtel:
A −nie istnieje równoległobok spełniający takie warunki
3 lut 11:29
Żak:
Te Artur−Huck czy inaczej,znowu się wcinasz bandycki śmieciu,ze stekiem bzdur
pozwolę sobię na tę odrobinę poufałości,bo wiem skąd cię znam.Masz etacik psychiatryczny
w Instytucie Psychoneurologii,to wiem na pewno.Poza tym na kilometr cuchniesz telewizją(
ponawiam : podaj swoje pseudo z tej również bzikowatej instytucji) I nie blokuj prawdziwych
wypowiedzi ,korzystając z nieformalnych możliwości technicznych jak ci się to ostatni raz
zdarzyło
3 lut 12:32
Artur z miasta Neptuna:
Żak ... dzieci drogie ... Huck to inna osoba niż ja −−− jesteś w stanie pojąć coś tak
niesamowitego?
3 lut 12:38
Żak: Nawet jeżeli to reszta święta prawda!A może być was tam więcej Kitajewów i Goridzów
3 lut 15:13
Artur z miasta Neptuna:
Żak ... dziecie drogie ... zamiast pisać coś czego i tak nikt tutaj nie czyta mógłbyś/mogłabyś
się pouczyć logicznego myślenia
3 lut 15:17
Żak:
Prostytutko,bezczelność dygnitarskich bandziorów też ma swoje granice.Nie wypisuj sofizmatów
i nie powtarzaj się, a nadewszystko nie skacz mi bydlaku po komputerze,będzie dosyć.
3 lut 17:56
Artur z miasta Neptuna:
Żak − tak się zastanawiam, czy Ty przypadkiem do siebie aktualnie nie piszesz − bo to co
napisałeś/−aś idealnie pasowałoby w odniesieniu do Ciebie.
I co ... zrobiłeś/−aś tamto zadanko z trapezem? Ciekaw jestem, czy nową matematykę udało Ci się
stworzyć.
3 lut 17:58
Anonim Gall: błąd w wyznaczaniu b, sin60 równy √3/2 , więc b równe 4√3/3 a pole równe 16√3/3.
7 kwi 10:28
tomek: Jestem tomi jestem zgorszony tą rozmowa. Fujjjj
13 lut 13:49