matematykaszkolna.pl
planimetria xzs: A) kąt ostry równoległoboku jest równy 60 stopni.odległości punktu przecięcia przekątnych równoległoboku od jego boksów są odpowiednio równe 2 i 1 oblicz a) pole równoległoboku b)długość jego przekątnych B) na trójkącie Abc o polu 8 opisano okrąg . Z punktu P lezącego na prostej AB poprowadzono styczną do okręgu w punkcie C.Oblicz długość odcinków Ab i PB jeżeli PC=4 oraz sinus kąta APC równa sie 23
2 lut 21:56
Artur z miasta Neptuna: rysunek a) wzór na pole równoległoboku = a*h ... (gdzie h = 2*1 = 2) ... P = 2a
 h h3 3 
sin 60 =

−> b =

=

b 6 3 
pole równoległoboku = 2* pole trójkąta z wysokością 2 i podstawą 'b' + 2* pole trójkąta z
 2b a 
wysokością 1 i podstawą 'a' = 2*

+ 2*

= 2b + a
 2 2 
więc masz, że:
 3 23 
2a = 2b + a ⇔ a = 2b = 2*

=

3 3 
 43 
Pole = 2* a =

3 
wyliczenie długości przekątnych pozostawiam Tobie
3 lut 11:02
hwdtel: A −nie istnieje równoległobok spełniający takie warunki
3 lut 11:29
Żak: Te Artur−Huck czy inaczej,znowu się wcinasz bandycki śmieciu,ze stekiem bzdur pozwolę sobię na tę odrobinę poufałości,bo wiem skąd cię znam.Masz etacik psychiatryczny w Instytucie Psychoneurologii,to wiem na pewno.Poza tym na kilometr cuchniesz telewizją( ponawiam : podaj swoje pseudo z tej również bzikowatej instytucji) I nie blokuj prawdziwych wypowiedzi ,korzystając z nieformalnych możliwości technicznych jak ci się to ostatni raz zdarzyło
3 lut 12:32
Artur z miasta Neptuna: Żak ... dzieci drogie ... Huck to inna osoba niż ja −−− jesteś w stanie pojąć coś tak niesamowitego?
3 lut 12:38
Żak: Nawet jeżeli to reszta święta prawda!A może być was tam więcej Kitajewów i Goridzów
3 lut 15:13
Artur z miasta Neptuna: Żak ... dziecie drogie ... zamiast pisać coś czego i tak nikt tutaj nie czyta mógłbyś/mogłabyś się pouczyć logicznego myślenia
3 lut 15:17
Żak: Prostytutko,bezczelność dygnitarskich bandziorów też ma swoje granice.Nie wypisuj sofizmatów i nie powtarzaj się, a nadewszystko nie skacz mi bydlaku po komputerze,będzie dosyć.
3 lut 17:56
Artur z miasta Neptuna: Żak − tak się zastanawiam, czy Ty przypadkiem do siebie aktualnie nie piszesz − bo to co napisałeś/−aś idealnie pasowałoby w odniesieniu do Ciebie. I co ... zrobiłeś/−aś tamto zadanko z trapezem? Ciekaw jestem, czy nową matematykę udało Ci się stworzyć.
3 lut 17:58
Anonim Gall: błąd w wyznaczaniu b, sin60 równy √3/2 , więc b równe 4√3/3 a pole równe 16√3/3.
7 kwi 10:28
tomek: Jestem tomi jestem zgorszony tą rozmowa. Fujjjj
13 lut 13:49