Środek symetri
Romano: Znajdź środek symetrii w którym punkt A`(prim) jest odwrotem punktu A A=(−3,5) A`
(−2,−1) prosibym o napisanie całego działania tzw. "na piechotę"
30 mar 21:17
Basia: obrazem chyba, a nie odwrotem
punkt S, czyli środek symetrii, musi być środkiem odcinka AA'
znasz wzór na współrzędne środka odcinka ?
30 mar 21:20
Romano: obrazem tak − pomyłka sry!, tak mam tylko niewiem cco do czego A=(XA,YA) B=(XB,YB)
S=(XS,YS) XS = XA+XB : 2 YS= YA+YB : 2
30 mar 21:28
Basia:
x
a = −3
x
a' = −2
podstaw i policz
y
a = 5
y
a' = −1
podstaw i policz
30 mar 22:11
Romano: dzieki Basia
30 mar 22:19