wykres funkcji! pomocy
mat: Narysuj wykres funkcji:
|x−2| x2−4
napisałam że x nie może być 2 i −2 i przekształciłam to do postaci:
dla x>2
f(x)= 1x+2
dla x<2
f(x)= −1x+2
No i jakoś to narysowałam ale nie mam zielonego pojęcia czy to jest dobrze i czy te moje
przekształcenia poszły w dobrym kierunku.
Proszę o pomoc.
2 lut 20:30
krystek: I teraz kreślisz części Hiperboli w podanych przedziałach.
2 lut 20:38
mat:

wyszło mi cos takiego. i czy to jest dobry wykres? na nim mam zaznaczyć przedziały?
2 lut 20:47
mat: oj źle się narysowało. powyżej osi OX też jest hiperbola
2 lut 20:48
krystek: | | 1 | |
dla x.>2 masz parabolę y= |
| a x<0 masz ta drugą |
| | x+2 | |
2 lut 20:57