matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA - Oblicz pola i obwody narysowanych figur :
izu:
rys a − trójkąt rys b − równoległobok rys c − trapez prostokątny
2 lut 18:27
Ania:
9 cze 20:45
Hajtowy:
a
√
3
2=
2
4=a
√
3
4
=a
√
3
4
√
3
a=
3
9 cze 20:57
Hajtowy:
a
√
3
4=
2
8=a
√
3
8
=a
√
3
8
√
3
a=
3
a
Oblicz sobie
2
No i wal do wzoru na pole trapezu
a+b
P
trapezu
=
*h=
2
9 cze 21:00