matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosα=p{p{2}-1}, oblicz sinα i tgα
pączek:
wiedząc, że α jest kątem ostrym i cosα=
√
√
2
−1
, oblicz sinα i tgα prosze o wskazówki
2 lut 18:11
Aga1:
sin
2
α+cos
2
α=1
sinα
tgα=
cosα
2 lut 18:13