3 ZADANIA !!!
emil: 1..liczba 1+ √2 jest pierwiastkiem wielomianu w(x)=x3 + mx −1. Oblicz m.
2. Suma kwadratow trzech kolejnych liczb parzystych jest rowna 200. Wyznacz te liczby
3.Pole trapezu rownoramiennego jst rowne 36cm2, a stosunek dlugosci podstaw wynosi 1:2. Oblicz
pola czterech trojkatow, na ktore dziela ten trapez jego przekatne
2 lut 18:04
Kejt:
1. oblicz w(1+√2)=0
2. (x−2)2+x2+(x+2)2=200
2 lut 18:07
Mila:
3) S− pole Δ przy krótszej podstawie.
4S − pole Δ przy dłuższej podstawie trapezu
pola Δ przy ramionach sa równe.
Spróbuj dalej sama : trzeba ułożyc równania.
3 lut 23:47