matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
asiaa:
sprawdz czy log(2+
√
3
)= − log(2−
√
3
)
2 lut 17:24
Kejt:
przerzucam wszystko na lewą stronę i mam: P=0 L=log(2+
√
3
)+log(2−
√
3
)=log[(2+
√
3
)(2−
√
3
)]=log(4−3)=log1=P
2 lut 17:28
krystek:
P=−log(2−
√
3
)=log(2−
√
3
)
−1
=log(2+
√
3
)=L
2 lut 17:30