:)
Marcycha: Wyznacz a i b tak, aby wielomian w(x)=x3−6x2+ax+b był podzielny przez x2−4.
2 lut 15:47
Patronus: w(4)=0
W(−4)=0
Rozwiąż układ równań
2 lut 15:49
krystek: (x+2)(x−2) masz dwa pierwiastki x=−2 i x=2 liczysz W(−2)=0 i W(2)=0
2 lut 15:49
Marcycha: również tutaj poproszę pełne rozwiązanie
2 lut 15:50
krystek: No ,nie doczekasz się ode mnie.
2 lut 15:52
Marcycha: ciebie moja prośba nie dotyczy
2 lut 15:53
ICSP: ode mnie też nie
2 lut 15:59
Kejt: i może jeszcze do zeszytu mamy przepisać? na mnie również nie licz..
2 lut 16:01