:)
Marcycha: Dla jakiej wartości a wielomianu a2x3−3ax2−6x−2a jest podzielny przez dwumian x+1?
2 lut 15:45
krystek: gdy W(−1)=0 i ;I liczysz a podstawiając za x=−1
2 lut 15:47
Basiek : W(−1)= 0
−a2−3a+6−2a=0
....
2 lut 15:48
Marcycha: poproszę jednak pełne rozwiązanie
2 lut 15:50
krystek: Zrób wysiłku trochę ,nie czekaj na gotowca!
2 lut 15:50
Marcycha: i to jest właśnie powód dla którego warto nie korzystać z tego forum bo prosisz o rozwiązanie a
nie pomagają ci
2 lut 15:52
Kejt: istnieje spora różnica między pomocą, a pełnym rozwiązaniem zadania.
2 lut 15:53
Marcycha: a spójrzcie o co prosiłam u góry o pomoc czy rozwiązanie ...
2 lut 15:54
Basiek : To skorzystaj z zadane.pl, walną Ci gotowca, dasz im jakieś śmieszne punkciki. Wszyscy będą
zadowoleni. Co prawda Ty dalej nie zrozumiesz, ale przecież nie tego chcesz... do dzieła więc!
2 lut 15:55