matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór
ciemny:
a
2
−b
2
a−b=
a+b
może mi ktoś wyjaśnić skąd się wziął taki wzór
2 lut 14:37
Aga1:
a
2
−b
2
(a−b)(a+b)
=
=a−b.
a+b
a+b
2 lut 14:39
ciemny:
dzieki
2 lut 14:49