Funkcja wykładnicza.
piorun: | | 1 | |
Na rysunku obok przedstawiono wykres funkcji wykładniczej f(x)=( |
| )x+a −4. Wtedy: |
| | 2 | |
A. a=−4,
B. a=−2,
C. a=1,
D. a=4.
Odpowiedź B.
2 lut 14:14
Aga1: A gdzie wykres?
2 lut 14:15
piorun:

Spróbuje narysować ale pewnie mi nie wyjdzie.
nie da się tego narysować. funkcja f przechodzi prze 0 i styka się z linią przerywaną.
2 lut 14:19
piorun: półkole ciężko to narysować.
2 lut 14:21
Aga1: Podaj punkt przez który przechodzi krzywa wykładnicza
2 lut 14:23
piorun:
2 lut 14:23
Aga1: Za x podstaw 0 i za y też0
2
−a=2
2
a=−2.
2 lut 14:27
piorun:
2 lut 14:27
piorun: a= −2. Po co to?
2 lut 14:29
konrad: to jest Twoje rozwiązanie...
2 lut 14:30
2 lut 14:36
konrad: no
2 lut 14:44
piorun: nie zgadza się z odpowiedzą więc odpada. ...
2 lut 17:11
Aga1: Napisałeś, że odp. B. a=−2.
2 lut 17:14
piorun: ja mówię o moim 0
3 lut 12:02
Aga1: Nie rozumiem.
3 lut 12:06