matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Dawid:
2
Kąt α jest ostry i cosα =
. oblicz 3tgα + 2
5
2 lut 14:08
ZKS:
Policz sinα z jedynki trygonometrycznej (sinα =
√
1 − cos
2
α
) i wstaw do tgα ponieważ
sinα
tgα =
.
cosα
2 lut 14:13