matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
piorun:
3
Jeżeli log
4
x=
, to log
2
x jest równy:
2
1
A.
,
2
B. 1, C. 2, D. 3. prawidłowa odpowiedź D. Proszę o wyjaśnienie krok po kroku.
2 lut 13:56
ZKS:
3
log
4
x =
2
1
3
log
2
x =
/ * 2
2
2
log
2
x = 3
2 lut 13:59
piorun:
1
czemu tam jest
przed logarytmem?
2
2 lut 14:03
ZKS:
t
log
a
r
b
t
=
log
a
b
r
1
log
2
2
x =
log
2
x
2
2 lut 14:08