zbior wartosci
krzywy: podaj zbior wartosci funkci o wzorze
y = −x2 − 5
2 lut 13:42
krzywy: mi wyszlo ( −5, nieskonczonosci)
2 lut 13:42
krzywy: ?
2 lut 13:48
tomasz: kolego, funkcja jest a<0, więc ma ramiona w dół, a −5 jest miejscem w którym przecina oś Y,
więc zbiór wartości będzie y∊(−∞;−5)
2 lut 13:51
krzywy: funkcja f = (x−5)2 ?
<o,nieskonczonosc+)
2 lut 14:05
Aga1: y=−x2−5 yw=q=−5. , a=−1<0
Jeśli a<0 to zw=(−∞,q>=(−∞,−5>
2 lut 14:18
krzywy: funkcja f = (x−5)2 ?
<o,nieskonczonosc+)
2 lut 14:22
konrad: tak...
2 lut 14:24
krzywy: a f=x2 + 5
<5, nieskonczonosc)
2 lut 14:29
konrad: tak
2 lut 14:29
krzywy: dzieki
2 lut 14:33