pochodna
tomasz: witajcie, pochodna jak wczoraj, coś mi nie wychodzi.
(3x+2)(
√1−x) rozpisałem to z wzoru na mnożenie, potem na złożenie tego
√1−x,
wyszło mi na końcu coś takiego:
w odp jest inaczej, bo :
kto mi powie co źle zrobiłem?
2 lut 11:53
Eta:
| | 3x+2 | | 3x+2 | |
y' = 3√1−x+ |
| *(−1)=3√1−x− |
| |
| | 2√1−x | | 2√1−x | |
teraz sprowadź do wspólnego mianownika:
| | 2*3√1−x*√1−x−3x−2 | | 6(1−x)−3x−2 | |
|
| = |
| =...... |
| | 2√1−x | | 2√1−x | |
2 lut 12:13
krystek: Witaj ,

pogoda sprzyja siedzeniu przy komputerze.
2 lut 12:15
ZKS:
Pogoda sprzyja do wybrania się w góry na narty.
2 lut 12:19
Eta:
Witam

Ja wyjątkowo przywiązana do siedzenia w domu ( odnowiona kontuzja kolana

Powoli już mija, ale jeszcze niezupełnie. No cóż......... " młodość"

Pozdrawiam
2 lut 12:19
Jolanta: dodałes zamiast pomnozyc
2 lut 12:21
ZKS:
Na dzisiejszy dzień ciepłe kakao albo ciepła czekolada i chałwa.

Szybko wracaj do zdrowia.
2 lut 12:23
Eta:
Dzięki
ZKS za dobre rady

Chałwa zawsze pod ręką

i do tego góra krówek

Pozdrawiam
2 lut 12:26
krystek: @ZKS w pewnym wieku ciepełko jest wskazane i kontuzji można sie nabawić.
@Eta zycze zdrówka , ja tez mam problemy ze stawem wyżej.
2 lut 12:28
ZKS:
Krówki mniam.

Zaliczyłem kreske na 4

jestem bardziej dumny niż z oceny z matematyki.

Pozdrawiam.
2 lut 12:28
krystek: Smacznego ,krówek nie ,ale MICHAŁKI tak!
2 lut 12:30
Eta:
Moje gratulacje!
Cieszę się dla tego,że Ty się cieszysz
2 lut 12:30
krystek: @
ZKS
2 lut 12:31
Eta:
miało być : "dlatego"
2 lut 12:32
ZKS:
Dziękuję z gratulacje.
krystek michałki pycha a jadłaś może te pomarańczowe michałki?
2 lut 12:35
krystek: Nie ,orzechowe najbardziej.Wirtualnie przesyłam Tobie w nagrode za zdane egzaminy

cały kartonik(pełen)!
2 lut 12:37
ZKS:
Właśnie dzisiaj byłem na uczelni oddać indeks i kartę egzaminacyjną.

Będę musiał kiedyś
spróbować tych pomarańczowych mi najbardziej z białą czekoladą posmakowały.

Dziękuję za
prezent.
2 lut 12:41
tomasz: dziękuje za wskazanie błędu i miły spam

staje się powoli bogiem pochodnych, poprawa z analizy
8 lutego
2 lut 12:45
krystek: @ZKS to nabieraj sił na II semestr− narty czekają !
2 lut 12:46