pierwiastek wielomianu
oles: Pierwiastkiem wielomianu W(x)=3x3−4x2−2x+36 jest:
A.0
B.−1
C.1
D.−2
1 lut 23:32
Jolanta: jaki jest wynik jeżeli podstawisz za x liczbę,która jest pierwiastkiem wielomianu ?
1 lut 23:36
Basiek : Bojkotujemy robienie gotowców, wybacz
1 lut 23:42
Jolanta: Jezeli za x podstawisz pierwiastek to wynik=0
sprawdz −2
W(−2)=3*(−2)3−4*(−2)2−2*(−2)+36=
1 lut 23:43
Eta:
Jestem za

( zbyt banalne by dawać gotowce )
1 lut 23:44
Basiek : A jednak nie bojkotujemy...
Nawet nie banalne. Tu nie trzeba nic więcej, tylko policzyć i ewidentnie się nie chce. Więcej
roboty z wklepaniem tego tutaj
1 lut 23:45
1 lut 23:47
Jolanta: Nie dla wszystkich to jest banalnie proste.Mysle,ze Oleś nie ma pojecia o czym mowa.
1 lut 23:47
oles: dla Ciebie moze banalne dla nie ktorych moze nie . Nie kazdy musi byc idealny w danym
przedmiocie strona jest dla wszystkich kto potrzebuje pomocy wiec jesli nie chcesz komus
pomagac to nikt cie o to nie prosi tyle w temacie .
I dzieki za pomoc ...
1 lut 23:48
oles: dzieki za zrozumienie Jolanta
1 lut 23:49
Jolanta: Oles warto kliknąć po lewej stronie ekranu w wielomiany
1 lut 23:50
Basiek : Oles wtedy Twoje pytanie powinno brzmieć "o co chodzi?", "jaki jest sposób rozwiązania"
etc. A to mi wygląda na ewidentne szukanie gotowców. W poprzednim poście , gdzie miałeś
wielomian i należało podstawić x=−2 , dlaczego sam zwyczajnie nie rozwiązałeś?
Ja chyba jestem za głupia, zeby to pojąć.
1 lut 23:50
Moim zdaniem: oles ma racje jerzeli dla jednego jakaś żecz jest oczywista to nie znaczy rze jest oczywista
dla danej osoby
1 lut 23:50
Eta:
rzecz ,
że ........ powinno być oczywiste
1 lut 23:52
Eta:
Jeszcze jeżeli
1 lut 23:53
Moim zdaniem: nie koniecznie
1 lut 23:54
Eta:
To tak tylko na marginesie i nie tylko "moim zdaniem"
Sorry, ale rażą mnie takie błędy !
1 lut 23:55
Moim zdaniem: nie ma problemu mnie też to było celowe
1 lut 23:55
Basiek : * niekoniecznie <− razem
1 lut 23:56
Moim zdaniem: z przymiotnikami osobno
1 lut 23:56
Eta:
Można w takim "b
ulu" zostać prezydentem
1 lut 23:57
Basiek : Z przymiotnikami RAZEM ! Za wyjątkiem stopnia najwyższego.
1 lut 23:58
Moim zdaniem: on też to zrobił celowo
1 lut 23:58
oles: jakos Basiek jak inni pisali zadania np tak jak ja nie bylo zadnych zali ze to gotowiec i tak
dalej tylko rozwiazywalas heh

zrozum dla Ciebie cos jest oczywiste dla innych moze nie
1 lut 23:59
Moim zdaniem: Basiek jesteś pierwszą na świecie humanistką która tak ogarnia matematykę
1 lut 23:59
Eta:
No to
2 lut 00:00
Moim zdaniem: i za to dostałaś bezcenne jabłko od Ety
2 lut 00:00
Basiek : Nie, "paczaj" na Etę
Oles − oczywiście, tylko niektórych zadań nie da się wyjaśnić bez rozwiązania chociaż
części. Ja staram się jak najwięcej opisami, ew. fragmenty, jakieś podpowiedzi...
Dalej nie wiem, jaki widzisz tu problem, w tym zadaniu. Możesz mi zdradzić tę słodką tajemnicę?
2 lut 00:01
Eta:
Moim zdaniem :

jest dla Ciebie
2 lut 00:02
Moim zdaniem: nie jestem Godzien
2 lut 00:03
Eta:
Wiem,że nie jesteś Godziem
2 lut 00:04
Uczen pani Białek: Zebym ja mial takie zadania na sprawdzianie...
2 lut 00:04
Eta:
To później matury byś nie zdał
2 lut 00:06
Moim zdaniem: podajcie nazwę owocu który się najtrudniej je łyżką
2 lut 00:08
Uczen pani Białek: pomarancza
2 lut 00:08
Basiek : Jabłko hahaha
2 lut 00:09
Eta:
2 lut 00:09
Basiek : Eta wielkie umysły myślą podobnie (?)
2 lut 00:10
Moim zdaniem: co się stanie jak osoba mało inteligentna się uczy matematyki ?
2 lut 00:11
Basiek : Nic się nie stanie. W końcu się nauczy.
2 lut 00:11
Eta:
Będzie
się jeszcze mniej inteligentna
2 lut 00:13
Moim zdaniem: A tak btw pytałem się dzisiaj czy Fizyka jest ważniejsza od matematyki ?
2 lut 00:21
Eta:
Zależy ........... czy pytasz fizyka czy matematyka ?
2 lut 00:23
Eta:
Pierwszy odpowie że fizyka, a drugi,że matematyka
2 lut 00:24
Uczen pani Białek: Skad wiesz? moze odpowie inaczej
2 lut 00:24
Moim zdaniem: mój wykładowca z fizyki mówi że najpierw jest fizyka potem matematyka a ten z matematyki nic
nie mówi
2 lut 00:25
Uczen pani Białek: Jak najpierw fizyka jak bez podstaw matematyki nie dasz rady fizyki
2 lut 00:26
Moim zdaniem: A jak pani Białek tutaj przyjdzie to co wtedy

?
2 lut 00:30
Uczen pani Białek: Nic, nie rozumie naszego jezyka
2 lut 00:31