matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moze ktos to obliczyc i mi to wytłumaczyc ?
Gabi:
Wyznacz założenie h=g(f(x)) funkcji g i f dla: a) f(x)=x
2
; g(y)=y
3
b) f(x)=x
4
; g(y)=y
3
1 lut 21:38
flo:
a) h=(x
2
)
3
b) h=(x
4
)
3
1 lut 21:40