matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
oles:
4x+7
rozwiaz rownanie
=x+3
x+1
1 lut 21:29
oles:
?
1 lut 21:37
marta:
4x+7=(x+3)(x+1) 4x+7=x
2
+3x+x+3 4x+7=x
2
+4x+3 x
2
+3=7 x
2
=4 x=2 lub x=−2
1 lut 21:38
oles:
thx
1 lut 21:46