matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
ktosik:
x−3
dziedzina funkcji f(x)=
jest zbior:
x
2
−9
A.R {3} B.R{−3,3} C.(3,+
∞
) D.(−
∞
,−3)
1 lut 20:51
marta:
B bo x
2
−9 =/= 0 (x−3)(x+3) =/= 0 x =/= 3 i x=/= −3 więc Df: R−{−3,3}
1 lut 21:06