matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria lo
morella:
Przekątna sześcianu ma długość 2
√
6
. Ile wynosi objętość tego sześcianu? Niby proste, a ja już zgłupiałam... Bo cos nietak liczę. Tylko prosiłabym krok po kroku. Dzięki.
1 lut 18:59
Aga1:
d=a
√
3
d=2
√
6
=2
√
3*2
=2
√
3
*
√
2
a
√
3
=2
√
3
√
2
//
√
3
a=2
√
2
V=a
3
=(2
√
2
)
3
=
1 lut 19:03