Prosze o rozwiazanie
szymek: a=log23 b=log210
wyraz w zaleznosci od a i b
A) log5
1 lut 18:46
Aga1:
| | 5 | | 5 | |
log5=log2(3* |
| )=log23+log2 |
| |
| | 3 | | 3 | |
1 lut 19:18
szymek: wynik wynosi 1−1b
1 lut 19:26
Aga1: b=lg
210=log
2(5*2)=log
25+log
22=log
25+1
b=log
25+1
log
25=b−1
| | log25 | | log25 | | b−1 | | b−1 | | 1 | |
log5= |
| = |
| = |
| = |
| =1− |
| |
| | log210 | | log25+1 | | b−1+1 | | b | | b | |
1 lut 19:40
Eta:
| | 10 | | 1 | | b−1 | |
log5= log |
| = log10−log2= 1−log2= 1− |
| = |
| |
| | 2 | | b | | b | |
1 lut 19:43
szymek: log2X=log0,5X+logp{2}5
prosze o rozwiązanie rownania
1 lut 21:13