matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Paulina:
5+1
Obliczyć podochne f(x)=5
3
√
2x+arctg
ułamek tez jest pod pierwiastkiem
4x+2
1 lut 18:39
rafal274:
y = 5
3
√
2x + arctg
6
4x + 2
y' = 5 *
1
3
* (2x + arctg
6
4x + 2
)
−
2
3
* ( 2 + (
6
4x + 2
)' *
1
*
)
1 + (
6
4x + 2
)
2
tam jeszcze trzeba wyliczyć pochodną (
6
4x + 2
)' ale to już chyba formalnośc.
1 lut 19:00