awdawd
bolek: Oblicz wiedząć ze cosx = 14 i x∊(0;π2)
cos(32π − x)
1 lut 17:34
krystek: =−sinx=...
Mając cosx oblicz ze wzoru jedynkowego sinx
1 lut 17:45
bolek: mógłbys to napisać /
1 lut 17:56
bolek: ponawiam
1 lut 18:18
krystek: | | 1 | |
sin2x+cos2x=1⇒sin2x=1−( |
| )2 |
| | 4 | |
1 lut 19:08
bolek: to rozumiem, ale co dalej z tym zrobic
1 lut 19:16
bolek: sin = √15/4
1 lut 19:17
bolek:
1 lut 19:47
bolek:
1 lut 20:30
1 lut 20:32
Homer:

a =
√16 − 1 =
√15
1 lut 20:33
bolek: ale to nie jest odpowiedz... zadanie ma czesc dalsza, n ie wiem jaka
1 lut 20:53
krystek: No masz , wyżej!
1 lut 20:53
bolek: napisalem wyzej ile rowna sie sinx, ale odpowiedz jest inna. Co mam dalej zrobic..
1 lut 21:52
bolek:
1 lut 22:14