geometria
markotny: morze ktoś mi pomuc mam mały problem oto on. podstawą graniastosłupa jest kwadrat o botu 15cm.
a wysokość jest równa 2 dm. ile wynosi obiętość w cz sześciennych. pomocy
1 lut 16:45
Artur z miasta Neptuna:
wskazówka!
10cm = 1 dm
zamień na te same jednostki, a później wylicz objętość.
1 lut 16:46
markotny: morze ktoś mi pomuc mam mały problem oto on. podstawą graniastosłupa jest kwadrat o botu 15cm.
a wysokość jest równa 2 dm. ile wynosi obiętość w cm sześciennych. pomocy
1 lut 16:46
markotny: jestem ciemny z geometri. może ktos podac rozwiązanie
1 lut 16:48
krystek: @markotny będzie bardziej markotno pomóc bo pomogę . zaraz narysuję Tobie!
1 lut 16:51
Krzysiek: krystek, a głębokiego morza to nie zauważyłeś?
1 lut 16:53
markotny: nie znęcajcie się ludzie. pomurzcie proszę
1 lut 16:56
krystek:

V=a
2*H podstaw i licz
H=2dm=20cm
a=15cm
1 lut 17:03
krystek: @
krzysiek tragedia −same kwiatki na oślej łące
@
markotny −popraw wszystkie błędy ,inaczej nie będzie pomocy!
POMÓŻCIE może utrwalisz sobie






!
1 lut 17:08
markotny: mistrzu a jaki będzie wynik bo nie wiem z czym to się jie?
1 lut 17:12
markotny: sorki za ortografię
1 lut 17:14
krystek: Tak jak obiad −łyżka, widelcem i nożem −zależy co podają.
A Ty w przedszkolu ,czy w szkole jesteś? Uczono Ciebie podstawiać odpowiednie liczby pod
odpowiednie literki? Umiesz mnożyć ,czy też jeszcze nie ? To jak będziesz chodził do szkoły to
się nauczysz!
1 lut 17:41
PAULA: KAROLINA JESTEŚ FAJNA
18 wrz 20:14