prosze o rozwiazanie
Paulina: Rozwiąż równania ze wzoru na delte
xkwadrat + 3x − 18 = (2x−6)(2x−1)=
1 lut 15:47
goldenfille: Δ=b2−4ac
b=3
a=1
c=−18
a do wzoru juz sobie sama podstaw i policz
1 lut 15:49
goldenfille: albo możesz to równianie napisać tak jak jest w książce

bo teraz nie wiadomo o co dokładnie w
nim chodzi
1 lut 15:51
rafal274: golden równanie masz w książce tak :
Ax2 + Bx + C = 0
1x2 + 3x + (−18) = 0
A = 1
B = 3
C = −18
Δ = ?
1 lut 16:36
P@weł: Napisaliscie tylko końcówki rozwiązania...
1 lut 17:08