logarytmy, wielomiany
fifkanabita: błagam o pomoc, bo zaczynam już rwać włosy z głowy przez te zadania.
Oblicz:
5log4 64 − log4 16
Rozwiąż równanie:
(x−7) : (x+5)= (x−5) (x−7)
1 lut 15:30
Patronus:
5log4 43 − log4 42 = ... teraz juz łatwiej?
1 lut 15:36
fifkanabita: poszłam dalej, ale braki są najwidoczniej zbyt duże. wyszło mi log4 4096 i nie wiem co dalej.
z kolei wynik równania wyszedł mi x= 1812
1 lut 15:51
WOW:

uuhytygt tgytgh t7tyu yyyyy tytfvyfg tfyugug
1 lut 16:00
Artur z miasta Neptuna:
ale po co −−− przy logarytmach
log4 43 = 3 przecież ... analogicznie drugi
i masz 5*3 − 2 = ...
1 lut 16:01
fifkanabita: jednak mam matematycznego downa. dzięki bardzo .
1 lut 16:06
Artur z miasta Neptuna:
a nawet gdybyś tego nie zauważył/−a
to przecież masz
... = log4435 − log442 = log4415 − log442 = log4415−2 = log4413 = 13
1 lut 16:09
AS: Albo zbyt mało butaprenu.
1 lut 16:10
fifkanabita: stawiam raczej na zbyt dużo nieobecności na matematyce. wąchanie kleju jakoś mnie nie kręci.
1 lut 16:14
AS: Myślałem o smarowaniu krzesła na którym się siedzi.
1 lut 20:30