matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lim= (sin (x/3))/ tg x/4
jacek:
Obliczyć: lim= (sin (x/3))/ tg x/4 gdy x→0
1 lut 14:45
Krzysiek:
korzystasz z tego, że:
sinx
lim x→0
=1
x
x
i lim x→0
=1
tgx
1 lut 15:03