matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Aga:
wyznacz współczynniki b, c trójmianu kwadratowego y=x
2
+bx+c o podanych pierwiastkach: a)
√
2
i 1+
√
2
b)1+
√
7
i 1−
√
7
.
1 lut 13:42
Aga1:
a) −b=
√
2
+1+
√
2
b=−1−2
√
2
. c=
√
2
*(1+
√
2
) c=
1 lut 13:51