matematykaszkolna.pl
wyznacz zbiory dagra25: Wyznacz zbiory A∪B,C∩D,A\D JEŚLI: A={−3,−2,−1,3,4},B={−2,0,1,3},C=<−1,4>,D=(O,7> ZAD. 2 Wyznacz zbiory (A∩B)−D,A∪B,(A\B)\D jeśli: A={X:X∊CI X∊<−3,4} B−(−1,2>,D−{X:X∊R i|X−2|−4} Pomocy!
1 lut 13:39
Artur z miasta Neptuna: 1. A∪B = {−3, −2, −1, 0, 1, 3, 4} /// A suma B czyli 'co jest tu LUB tu' C∩D = (0,4> // część wspólna C i D czyli 'co jest tu I tu' A\D = {−3, −2, −1} // A minus B czyli 'co jest tu ALE NIE JEST tu' drugie sam spróbuj
1 lut 13:56
dagra25: Odległość z miasta A do miasta B samochód osobowy przejechał z prędkością 70km\h, zaś z powrotem trasę tę pokonał z prędkością 50km \h.Jaka była średnia prędkość samochodu? BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA POMOC!
1 lut 13:59
dagra25: dzięki możesz mi to trochę opisać, matmę miałam ze 20 dych temu i wróciłam do zaocznej i wszystko gdzieś uleciało!dziękuję
1 lut 14:02
olesz: a. 5(x−1)do drugiej−2(x+3)do drugiej=3(x+2)do drugiej−7(6x−1) b.2xdo drugiej+(x+5)do drugiej−2(x+7)do drugiej≥2(3x−72,5)+(x−6)do drugiej. c.(x+5)(x+)−3(4x−3)>(x−5)do drugiej.
1 lut 14:14
Artur z miasta Neptuna: z A do B s = v1*t1 //fizyka się kłania s = v2*t2 // gdzie v1,t1 to prędkość i czas w pierwszą stronę, v2 i t2 w drugą stronę
 v1*t1+v2*t2 2s 
vśr =

=

t1+t2 t1+t2 
dla prostoty wyliczeń załóż, że s=3'500 (czyli t1 = 70h, a t2 = 50h) Tak naprawdę dane mogą być dowolne (w sensie dowolna ustalona odległość pomiędzy miastami −−− i do niej wyliczony czas podróży), gdyż tutaj jest liczona proporcja.
1 lut 14:14
Artur z miasta Neptuna: olesz −−− weź przynajmniej popatrz jak pisać 2 ... a skoro nawet tego Ci się nie chce ... to ja nie mam zamiaru czytać tego co napisaleś
1 lut 14:15
olesz: oświeć mnie
1 lut 14:16
dagra 25: Artur z miasta Neptuna wiem że czasami ciężko pojąć jak ktoś nie potrafi prostej matmy jeżeli jest Tobie nie po nosie to nie musisz pomagać a komentarze typu fizyka się kłania sprzedaj kolego DZięki za pomoc ale nie skorzystam!
1 lut 14:22
Artur z miasta Neptuna: olesz −−− masz pokazane na lewo od 'okienka' w którym piszesz dagra 25 −−− wybacz, ale ten serwis nie jest na zasadzie − "masz mi napisać rozwiązanie" tylko "proszę o pomoc/wskazówkę" w domyśle, że już się kombinowało przy tym zadaniu i po prostu się na czymś utknęło. Mój komentarz, że się fizyka kłania może i źle odebrałaś, ale mimo wszystko go powtórzę, bo to jest podstawa podstawy −−− coś co jest w życiu stosowane na co dzień (może nie za pomocą symboli i wzorów), więc powinnaś to wiedzieć A jeżeli Ciebie irytuje, że ktoś takie komentarze pisze, to albo ich nie czytaj albo sama poradź sobie z problemem.
1 lut 14:55