wyznacz zbiory
dagra25: Wyznacz zbiory A∪B,C∩D,A\D JEŚLI:
A={−3,−2,−1,3,4},B={−2,0,1,3},C=<−1,4>,D=(O,7>
ZAD. 2
Wyznacz zbiory (A∩B)−D,A∪B,(A\B)\D jeśli:
A={X:X∊CI X∊<−3,4}
B−(−1,2>,D−{X:X∊R i|X−2|−4}
Pomocy!
1 lut 13:39
Artur z miasta Neptuna:
1.
A∪B = {−3, −2, −1, 0, 1, 3, 4} /// A suma B czyli 'co jest tu LUB tu'
C∩D = (0,4> // część wspólna C i D czyli 'co jest tu I tu'
A\D = {−3, −2, −1} // A minus B czyli 'co jest tu ALE NIE JEST tu'
drugie sam spróbuj
1 lut 13:56
dagra25: Odległość z miasta A do miasta B samochód osobowy przejechał z prędkością 70km\h, zaś z
powrotem trasę tę pokonał z prędkością 50km \h.Jaka była średnia prędkość samochodu?
BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA POMOC!
1 lut 13:59
dagra25: dzięki możesz mi to trochę opisać, matmę miałam ze 20 dych temu i wróciłam do zaocznej i
wszystko gdzieś uleciało!dziękuję
1 lut 14:02
olesz: a. 5(x−1)do drugiej−2(x+3)do drugiej=3(x+2)do drugiej−7(6x−1)
b.2xdo drugiej+(x+5)do drugiej−2(x+7)do drugiej≥2(3x−72,5)+(x−6)do drugiej.
c.(x+5)(x+)−3(4x−3)>(x−5)do drugiej.
1 lut 14:14
Artur z miasta Neptuna:
z A do B
s = v
1*t
1 //fizyka się kłania
s = v
2*t
2 // gdzie v
1,t
1 to prędkość i czas w pierwszą stronę, v
2 i t
2 w drugą stronę
| | v1*t1+v2*t2 | | 2s | |
vśr = |
| = |
| |
| | t1+t2 | | t1+t2 | |
dla prostoty wyliczeń załóż, że s=3'500 (czyli t
1 = 70h, a t
2 = 50h)
Tak naprawdę dane mogą być dowolne (w sensie dowolna ustalona odległość pomiędzy miastami −−− i
do niej wyliczony czas podróży), gdyż tutaj jest liczona proporcja.
1 lut 14:14
Artur z miasta Neptuna:
olesz −−− weź przynajmniej popatrz jak pisać 2 ... a skoro nawet tego Ci się nie chce ... to
ja nie mam zamiaru czytać tego co napisaleś
1 lut 14:15
olesz: oświeć mnie
1 lut 14:16
dagra 25: Artur z miasta Neptuna wiem że czasami ciężko pojąć jak ktoś nie potrafi prostej matmy jeżeli
jest Tobie nie po nosie to nie musisz pomagać a komentarze typu fizyka się kłania sprzedaj
kolego DZięki za pomoc ale nie skorzystam!
1 lut 14:22
Artur z miasta Neptuna:
olesz −−− masz pokazane na lewo od 'okienka' w którym piszesz
dagra 25 −−− wybacz, ale ten serwis nie jest na zasadzie − "masz mi napisać rozwiązanie" tylko
"proszę o pomoc/wskazówkę" w domyśle, że już się kombinowało przy tym zadaniu i po prostu się
na czymś utknęło.
Mój komentarz, że się fizyka kłania może i źle odebrałaś, ale mimo wszystko go powtórzę, bo to
jest podstawa podstawy −−− coś co jest w życiu stosowane na co dzień (może nie za pomocą
symboli i wzorów), więc powinnaś to wiedzieć
A jeżeli Ciebie irytuje, że ktoś takie komentarze pisze, to albo ich nie czytaj albo sama
poradź sobie z problemem.
1 lut 14:55