matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
asia:
Zad. 1Oblicz całkę nieoznaczoną ∫ x
√
x
lnx dx Wyznacz tę fukncję pierwotną F(x) funkcji podcałkowej, ktora spełnia warunek F(1)=1 Zad.2.
cos
2
xsinx
∫
dx
2+cosx
1 lut 10:41
Krzysiek:
1)policz całkę nieoznaczoną przez części: u=lnx v'=x
√
x
2) podstawienie: t=cosx
1 lut 12:37