matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F,kwadratowa
ola:
Wykazać, ze jeśli liczby rzeczywiste m,n,p,q spełniają warunek 2(m+n)=p+q, to co najmniej jedno z rozwiązań: X
2
+px+m=0 i x
2
+qx+n=0 ma pierwiastki rzeczywiste.
1 lut 06:45