matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LIM
Igor:
e
−x
−1
lim
x→0
=
x
czy to zmienia wynik gdy potęga e czyli x jest ujemna skoro to i tak schodzi do zera
31 sty 23:42
pigor:
e
−x
−1
e
−x
−1
... lim
x→0
= lim
x→0
−
=
−1
− granica elementarna .
x
−x
...
31 sty 23:48
Szajsung:
dlaczego?
1 lut 09:28