matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Mdziula:
Równanie
4sinxcosx−
√
3
=0
31 sty 23:05
Godzio:
2sin2x =
√
3
√
3
sin2x =
2
π
2π
2x =
+ 2kπ lub 2x =
+ 2kπ k ∊ C
3
3
x = ... lub x = ...
31 sty 23:06
Basiek :
2sinxcosx= sin2x => 4sinxcosx=2sin2x Dalej już chyba prosto?
31 sty 23:06
Eta:
2sinx*cosx= sin2x to równanie ma postać: 2sin2x=
√
3
√
3
sin2x=
2
dokończ ..
31 sty 23:07
ZKS:
Ale wysyp.
31 sty 23:08
Eta:
31 sty 23:10