liczby zespolone
xxx: z3 −8i=0
31 sty 22:49
ZKS:
i3 = −i
z3 + 8i3 = 0
(z + 2i)(z2 − 2iz − 4) = 0
31 sty 22:55
Godzio: Jak ja rozwiązałem tak zadanie, to mój profesor stwierdził, że dziwnymi sposobami to robię, bo
przecież rozwiązania widać na pierwszy rzut oka
31 sty 22:57
ZKS:
Haha prawdziwy profesor i niedługo Ty będziesz też widział to od razu.
31 sty 22:59
Godzio: Taaa
31 sty 23:00
Godzio: | | 2 | |
W sumie to −2i od razu widać, a później przesuwać o |
| π. Hmmm o nie takie trudne |
| | 3 | |
31 sty 23:03