matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Madzia:
Czy może ktoś mi obliczyć tą granicę funkcji? f(x) = 7arctg
1
2
x
31 sty 22:36
Madzia:
pochodną!
31 sty 22:46
Ja:
1
1
1
7
(7arctg
x)'=7
=
2
1
1+(
x)
2
2
2
1
2+
x
2
2
nie wiem czy na pewno ale chyba dobrze
31 sty 22:53