matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
xxx:
z
4
= i
102
31 sty 22:35
M:
14 lut 06:22
Bo_ra:
z
4
=−1 z
4
=i
2
z
4
−i
2
=0 (z
2
−i)(z
2
+i)=0 z
2
−i=0 z
2
=i
√
2
z
1,2
=±
(1+i)
2
lub z
2
+i=0 z
2
=−i
√
2
z
3,4
=±
(1−i)
2
17 lut 12:15