matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
:D:
ciąg −1/2 1,3 −1/4 1/5 −1/6 można opisać wzorem... tu problem... jakim
prosze o pomoc
31 sty 21:07
Krzysiek:
1
a
n
=(−1)
n
n+1
1
czyli a
1
=−
2
1
a
2
=
3
itd
31 sty 21:12
:D:
dzięki i pozdrawiam, jeszcze zrozumiec
31 sty 21:14