matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzgledna
jasiu:
2|3−x|=6 6−2x=6 4−x=6−2=x x=4 dobrze?
31 sty 20:41
krystek:
3−x=3 lub 3−x=−3 (wcześniej podziel przez 3) lub 6−2x=6 lub 6−2x=−6
31 sty 20:43
krystek:
I powtarzasz się
!
31 sty 20:56