wartość bezwzględna
jasiu: dobrze to rozwiązałem?
|x+3|=3
x=6
31 sty 20:17
Jack:
niedobrze
|a|=b ⇔ a=b ∨ a=−b
31 sty 20:18
jasiu: 3−3=x
x=0
tak?
31 sty 20:20
krystek: x+3=3 lub x+3=−3
31 sty 20:21
Eta:
|x+3|=3 <=> x+3=3 v x+3= −3
x=.... v x=.....
31 sty 20:23
jasiu: 0 v −6?
31 sty 20:23
Kuba: Dobrze.
31 sty 20:32
jasiu: 2|3−x|=6
6−2x=6
4−x=6−2=x
x=4
dobrze?
31 sty 20:38
damian: zle, wez sie lepiej za ksionzke
31 sty 20:42
zales: 2|3−x|=6
dzielisz obustronie przez 2
2|3−x|=6 /2
|3−x|=3
3−x= 3 ⋁ 3−x= −3
x= 0 ⋁ x= −6
31 sty 20:43
jasiu: |2x−3=3
3=2x−3
2x=−3−3
2x=−6 /:2
x=−3
dobrze to rozwiazałem?
31 sty 21:04
jasiu: |2x−3|=3
3=2x−3
2x=−3−3
2x=−6 /:2
x=−3
dobrze to rozwiazałem?
31 sty 21:05
ble ble: Masz rozwiazane w innym watku swoim
31 sty 21:33