Oblicz pole trójkąta prostokątnego majac długosc przyprostokątnych i promien
KinderMisiek: Oblicz pole trójkąta prostokątnego, w którym jedna z przyprostokątnych ma długość 10 a długość
promienia okręgu opisanego na tym trójącie wynosi 13.
31 sty 17:34
Aga1: Przeciwprostokątna c=2R=2*13=26,
a=10, z tw. Pitagorasa wylicz b.
31 sty 18:01
Bulma: Nie rozsumiem co oznacza R?
31 sty 19:06
Czachol: czemu przeciwprostokątna to 2x promień ?
31 sty 19:56
Aga1: Środek okręgu opisanego na trójkącie prostokątnym znajduje się na środku przeciwprostokątnej,
31 sty 20:05