!!!
kukur: w urnie są 4 kule białe, 6 czarnychi 5 zielonych. losujemy kolejno po 1 kuli(raz bez zwracania
i ze zwracaniem). oblicz prawdopodobienstwo, ze: a) za pierwszym razem wylosowalismy kule
biała b)za pierwszym razem wylosowalismy zieloną c)za drugim razem wylosowalismy kule czarną
d) dwa razy wylosowalismy kulę białą
31 sty 16:30
kukur: proszę o sprawdzenie

bez zwracania:
a)4/15
b)5/15=1/3
c)6/15+5/15=11/15
d)4/15+3/15=7/15
ze zwracaniem:
a)4/15
b)5/15=1/3
c)6/15+6/15=12/15=4/5
d)4/15+4/15=8/15
pewnie jest zle,jak ktos wie, to bede wczięczna
31 sty 16:42