Funkcje wymierne
thedoors: Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania!
Każdy z wykresów funkcji, których wzory podano poniżej, otrzymano w wyniku przesunięcia
| | a | |
równoległego wykresu funkcji f(x) = |
| o wektor v = [p, q]. Wyznacz a, p, q. |
| | x | |
31 sty 15:41
Aga1: a)a=3 p=2 q=0
b)a=−1, p=0 c=8
c)rozwiąż.
31 sty 15:44
thedoors: a=−2 p=−5 c=−6?
31 sty 15:47
Aga1: chochlik nie c tylko q. q=8, a u Ciebie q=−6 i będzie dobrze.
31 sty 16:01
thedoors: o, rzeczywiście, dzięki
31 sty 16:24
thedoors: a jak narysować te wykresy?
31 sty 16:36
Mila: | | 3 | |
1) Rysujesz wykres funkcji f(x) = |
| |
| | x | |
2) Przesuwasz otrzymany wykres o wektor [2,0] ( 2 jednostki w prawo)
1 lut 15:36