matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany..
monia:
Wyznacz a i b tak aby wielomian W(x)=x
3
−6x
2
+ax+b byl podzielny przez x
2
−4 ?
31 sty 15:18
ICSP:
x
2
− 4 = (x−2)(x+2) w(2) = 0 w(−2) = 0 rozwiaz taki układ równań.
31 sty 15:19
Aga1:
W(2)=0 W(−2)=0
31 sty 15:19