matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
bartek:
proszę o pomoc
(1
1
6
−
1
9
) : (1
1
3
−
1
6
)
(
1
7
−
1
3
) * 0,35 − 1
1
3
: (−1
1
2
)
31 sty 14:12
pomagacz:
sprowadzić do ułamków niewłaściwych i korzystając z zasady kolejności działań policzyć
31 sty 15:01
pomagacz:
1
1
7
1
...
...
1
−
=
−
=
−
= ...
6
9
6
9
18
18
1
1
4
3
4
2
1
: (−1
) =
: (−
) =
* (−
) = ...
3
2
3
2
3
3
31 sty 15:04