matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Natalia:
zadanie 1. rozwiąż równanie:
2x−3
x+1
−1=
x
x−2
31 sty 13:04
Natalia:
pomóżcie
31 sty 13:14
Aga1:
2x−3
x+1
x
−
=
, x≠−1 i x≠2
x+1
x+1
x−2
2x−3−x−1
x
=
x+1
x−2
x−4
x
=
Pomnóż na"krzyż"
x+1
x+2
31 sty 13:38
Natalia:
dzięki
31 sty 13:48