matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba zespolona
kasia:
wytłumaczy mi ktoś dlaczego w wyniku z liczby zespolonej
4
4
3
√
1
(cos
π) + ( isin
π )
3
3
π
π
wychodzi 1 ( cos π+
) + ( isin π+
3
3
31 sty 12:43
ZKS:
4
π
π
cos
π = cos(π +
) = −cos
3
3
3
4
π
π
sin
π = sin(π +
) = −sin
3
3
3
31 sty 12:48