matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
DENIS:
jest do tego jakiś wzór
jak to trzeba ugryźć? 3log
15
5−log
15
27=log
15
5
3
−log
15
27 i co dalej
31 sty 12:09
Aga1:
b
log
a
b−log
a
c=log
a
c
31 sty 12:10
DENIS:
i zostaje log
15
125
27
cos da sie z tym zrobic
31 sty 12:24
Aga1:
Można zapisać np. tak
125
5
5
log
15
=log
15
(
)
3
=3log
15
27
3
3
31 sty 12:28
DENIS:
a myslisz ze bylby blad jak sie zostawi tak z ułamkiem
125
27
thx
31 sty 12:31
Aga1:
Nie.
31 sty 12:32