((x2)*(sinx)3) | ||
lim to 0+ | ||
(tg(4x5)) |
0 | ||
Nie wiem co zrobić wychodzi mi że jest to symbol nieoznaczony | i potem zgodnie | |
0 |
0 | ||
a wynik dalej to | ||
0 |
x2(sinx)3 | ||
limx→0+ | = (rozszerzam ułamek przez 4x3 i dalej = | |
tg4x5 |
4x5(sinx)3 |
| ||||||||||||
= limx→0+ | = limx→0+ 4* | = | |||||||||||
4x3tg4x5 |
|
13 | ||
= 4 * | = 4 − szukana granica i tyle . ... ![]() | |
1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |