matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
yoł
P@weł:
oblicz wartosc wyrazenia: 2m
3
− m
2
dla m = √3 − 1
31 sty 03:29
Godzio:
m
2
(2m − 1) = (
√
3
− 1)
2
(2
√
3
− 2 − 1) = (4 − 2
√
3
)(2
√
3
− 3) = 8
√
3
+ 6
√
3
− 12 − 12 = 14
√
3
− 24
31 sty 03:44