| 3√64 − (√7 − 2) (√7 + 2) | |
? | |
| (0,75)−2 + (−1,5)−2 |
| 63 | ||
mi koncowka tego rownania wyszla: − | i nie wiem czy cos zle nie zrobilem | |
| 12 |
| 4−(√72−22) | |
= | |
| (34)−2+(32)−2 |
| 4−7+4 | 1 | 1 | 9 | |||||
= | = | = | ||||||
| (43)2+(−23)2 | 169+49 | 209 | 20 |
| 18 | ||
1,8= | ||
| 10 |
| 18 | |
−−− 100%
| |
| 10 |
| 9 | |
−−− x%
| |
| 20 |
| 920*100 | 10 | |||
x= | =45* | =25%
| ||
| 1810 | 18 |
| 3 | ||
czyli że te działanie wyszło | xzyli 75 % a reszta to te 1,8 czyli 25% tak ? dobrze | |
| 4 |
zagladniezs tu?
?
| 18 | ||
liczbę 1,8 czyli inaczej | a chcesz obliczyc potem jaką czescia tej liczby jest liczba | |
| 10 |
| 3√64 − ( √7 − 2 ) ( √7 + 2 ) | |
= | |
| ( 0,75)−2 + ( −1,5 )−2 |
| 4−√49 − 4 | ||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||
|
| 4 − 7 − 4 | ||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||
|
| −7 | −7 | 9 | 9 | 9 | |||||||||||||||||||||||
= | = −7 * | = − | * | = | |||||||||||||||||||||||
|
| 12 | 9 | 12 |
| 81 | 9 | 3 | ||||
− | = | = | ||||
| 108 | 12 | 4 |
! JAK DALEJ>
?
| 3 | ||
Moje rozumienie jest takie ze skoro wyszlo | czyli 75% to te 1,8 stanowi pozostalosc 25% | |
| 4 |
?
| 3 | ||
Nie spokojnie To Twoje | to jest zły wynik przy tym działaniu i tylko taki zbieg | |
| 4 |
| 2 | 4 | |||
będzie 4−7+4 a jesli chodzi o mianownik to też masz bład bo (− | )2 to jest | a | ||
| 3 | 9 |
| 4 | ||
nie − | dlatego popraw to i popatrz na to rozwiązanie moje wyżej i przemyśl jeszcze co i | |
| 9 |
W razie problemow jutro Ci pomoge